jobbfokus-kurs med André Sjørup Anker, hverdager 09.00

Trenger du hjelp med å finne ny jobb? Søk jobb med Jobbfokus-kurset, akkurat det du trenger!

🎓 Morgenkurs jobb søk mandag til fredag 09.00-10.00

🧑‍🏫️ Jobbkurs med Jobbekspert André Sjørup Anker og få verktøyene du trenger for å lykkes i jobbsøket!

🪙 Kun 400,- for 5 dager

💳 Betal via Vipps før kursstart

Les mer og meld deg på

Stian Runne Brandal, jobbspesialist IPS i nav

Intervju med Stian Runne Brandal - jobbspesialist IPS i NAV

22.10.2021
Nils Hektoen

- For de som ikke kjenner deg og din stilling, fortell litt om hvordan du hjelper mennesker med jobbfokus?

Jeg jobber som jobbspesialist IPS i NAV Hareid-Ulstein-Sande. Før fokuset på jobb må vi jobbe med motivasjon. Hvorfor vil du ha en jobb? Hva forventer du av arbeidslivet, hva vil det gi deg? Osv. Når vi begge vet hva som er motivasjonen din for å komme i arbeid er det noe vi kan bruke hele veien videre mot jobb. Dette er starten på en kartlegging som kan ta lang tid og være omfattende, men min erfaring har vist at om vi er grundige i dette forarbeidet vil vi spare mye tid senere, og mest sannsynlig øke sjansene for å treffe blink på første forsøk.

Brukermedvirkning er veldig viktig, det er jobbsøker som skal eie prosessen. Derfor må jeg bevisst plassere meg i passasjersetet og være støttende, oppmuntrende og motiverende mens det er jobbsøker som gjør mesteparten av jobben. Den biten er vanskelig, men veldig viktig.

- Som jobbekspert, hva mener du er den viktigste egenskapen man må ha for å komme seg ut i ny jobb?

Felles for alle mine jobbsøkere er at de har bagasje i form av psykisk sykdom og/eller rusmisbruk. I de tilfellene har åpenhet vært den desidert viktigste egenskapen. Arbeidsgiveren finner mest sannsynlig ut av det uansett, så ta kontroll på din egen historie for å eie den, og bruk det til din fordel. Livserfaringen din kan være gull verdt i flere jobber. Jeg har opplevd at noen har fått jobben fordi de har bydd på seg selv og åpnet opp, og med det vist en tillit til arbeidsgiver som andre kan slite med å oppnå i et jobbintervju.

- Fortell litt om hvordan man bør gå frem for å finne jobbfokus og ny jobb?

Frisk opp CVen og tørr å bruke andre for å se over CV og søknad før du sender, en venn, familiemedlem, veileder e.l. Samme med jobbintervju. Kanskje noen i nettverket ditt er arbeidsgiver eller har annen erfaring med jobbintervju og kan sparre med deg. Husk at 70-80% av alle jobber aldri blir lyst ut, så en gammeldags dør-til-dør aksjon kan være utrolig effektiv. Og nesten ingen gjør det!

- Hvordan kan man best mulig utnytte digitale flater for jobbsøk i dag?

Ha oppdatert CV i de største databasene. Nav oppfordrer arbeidsgivere til å bruke arbeidsplassen.no når de skal gjøre ordinær rekruttering, og jeg har snakket med folk som har fått jobb bare ved å legge inn CVen. Tenk over hvordan du presenterer deg i sosiale media. Jeg har opplevd at en jobbsøker mistet jobbmuligheten på målstreken på grunn av at arbeidsgiveren ikke likte det han så på Facebook.

- Hva er ditt beste LinkedIn-tips?

Slutt å dele oppbrukte sitat eller flere slike "Boss vs. Leader"-bilder. Vær litt mer kreativ enn som så.

- Har du et eksempel på hvordan man best viser sine ferdigheter på LinkedIn?

På din LinkedIn profil, skriv litt om innholdet i jobbene du har hatt. Det kan være vanskelig å forstå hva stillingene innebærer og hvordan de kan være relevante for din neste jobb. Få med verv, frivillig arbeid, prosjekter etc.

Takk for intervjuet!

Andre intervjuer om Jobbfokus

tips 2022 0706.intervju-katrin-boe-tytingvag Jobbekspert Katrin Bøe Tytingvåg
- Tenk over hvilke inntrykk du ønsker å gi. Husk at profilbildet ditt er førsteinntrykket til en arbeidsgiver.
tips 2022 0610.intervju-jahangir-akash Jobbekspert Jahangir Akash
- De viktigste egenskapene en arbeidssøker bør ha, er et klart mål, en sterk motivasjon, en vilje/selvtillit, egen innsats og eget initiativ.
tips 2022 0527.intervju-odd-sigurd-dahle Jobbekspert Odd Sigurd Dahle
- Lag en god LinkedIn profil og vis der at du ser etter nye utfordringer. Skriv innlegg som viser hvem du er og hva du står for.